- Bademleri iri iri çekilmiş veya bütün olarak tavada hafifçe kavurun. Üzerine bir su bardağı un ilave ederek kısık ateşte rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Kavrulduktan sonra geniş bir kaba alın ve soğumaya bırakın.
- Bademler soğuduktan sonra geniş bir yoğurma kabına pudra şekeri, kabartma tozu, sıvı yağ, vanilya ve yumurta akını ekleyin. İyice yoğurun. Hamurunuzun ele yapışmayan ve kulak memesi kıvamında olması gerekiyor.
- Hamuru tezgah üzerinde bir merdane yardımıyla yaklaşık 1 parmak kalınlığında açın. Yarım ay şeklinde kalıplarınız varsa, onları kullanarak şekil çıkartabilirsiniz. Eğer yoksa su bardağı yardımıyla yarım ay şekli verin.
- Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü olarak pişirin. Kurabiyeler altın sarısı renk alana kadar pişirmeye dikkat edin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
Bu tarife göre hazırladığınız Edirne kurabiyeleriyle harika bir lezzet elde edeceksiniz. Afiyet olsun!
Malzemeler
• 2 yumurta akı
• 1 su bardağı çiğ badem
• 1 paket vanilya
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 paket kabartma tozu
• Üzerine dökmek üzere pudra şekeri