Şifrenizi mi Unuttunuz?
Hesabınıza yeniden girebilmeniz için e-mail adresinize yeni şifrenizi göndereceğiz.
HIZLI MENÜ
Gaziler Helvası +
  • Gaziler Helvası; un, şeker ve tereyağı kullanılarak hazırlanan bir un helvası çeşididir. Edirne’ye özgü bir şekilde bal ile tatlandırılmaktadır. Edirne’de ordular sefere çıktıkları zaman helva ile uğurlanır, seferden döndükleri zaman helva ile karşılanırlarmış ve yapılan helva dualar ile yenirmiş. Bu nedenle zamanla Gaziler Helvası olarak anılmaya başlanmıştır.
  • Edirne’de düzenlenen helva sohbetlerinde servis edilerek geleneksel bir sohbet ürünü haline gelmiştir.

Bademler ılık suda bekletilir kabukları soyulur, birkaç bademi süsleme için ayrılır, 1 su bardağı margarin geniş bir tavada eritilir 2,5 su bardağı un ve bademler eklenir, pembeleşinceye kadar kavrulur. Bir tencerede 5 su bardağı süt kaynatılır, 1,5 su bardağı toz şeker ilave edilerek karıştırılır.  Şekerli sütü kavrulmuş unu azar azar ekleyerek karıştırılır. Helva pişince ateşten alınır tencerenin kapağını kapatıp yarım saat dinlendirilir. Daha sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp oval şekil verilerek üzeri bademlerle süslenir.

 

Malzemeler
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
1 su bardağı margarin
200 gr badem