Çeşme üç basamakla çıkılan bir kaide üzerine yerleştirilmiştir.Yüksekliği 5.20 m., genişliği 4.75 m. 'dir. Yapının dikdörtgen biçimindeki cephe merkezlerine sivri kemerli nişler yerleştirilmiştir. Nişlerin merkezinde su yalağına yakın bir yerde ayna taşı bulunur. Ayna taşında her birinin etrafı bir düz, bir iç bükey silmelerle sınırlandırılan dört pano bulunur. Ayna taşının merkezinde yer alan panonun etrafı dış bükey bir silme ile kuşatılmış, kemer köşeliklerinde birer çarkıfelek motifi bulunur.
Güney cephede diğer cephelerden farklı olarak ayna taşının hemen üzerinde kitabe yer alır. Kartuş içine alınan kitabelik nesih hatla yazılmıştır.Kitabeliğin üzerinde yer alan taş bordüre bir ters ve bir düz şekilde çapraz eksende bağlanan yan yana sıralı tepelikler yerleştirilmiştir. Düz yerleştirilen tepelikler motif oyma, ters yerleştirilen tepelikler ise zemin oyma tekniğinde işlenerek yüzeyde bir dolu bir boş görünüm sağlanmıştır.Bu bordürün üzerinde ise bir sıra mukarnas dizisi yer alır. Kuzey ve güney cephelerde mukarnas dizisi ile sivri kemer kilit taşı arasında kalan bölüm boş bırakılmışken doğu ve batı cephelerde bu bölümler bitkisel bezemeli kompozisyonlarda doldurulmuştur. Bir orta bağ ve tepelik motifi bu kompozisyonun simetri eksenini oluşturur.
Çeşmede saçağın hemen alt kısmında yer alan ve tüm cepheyi dolaşan bir sıra mukarnas dizisi görülür. Ahşap malzemeden yapılan çeşme saçağı oldukça dışa taşmakta ve cephenin köşe noktalarında şekilli yerleştirilmiş kapalı form rumi işlenmiştir. Çeşmenin üst örtüsü ise kurşunla kaplanmıştır. Kırma çatı şeklinde olan üst örtünün tepesine madeni alem yerleştirilmiştir.