Şifrenizi mi Unuttunuz?
Hesabınıza yeniden girebilmeniz için e-mail adresinize yeni şifrenizi göndereceğiz.
HIZLI MENÜ
Kapama +
  • Kapama; av hayvanları, kuzu veya tavuk eti ile hazırlanan bir pilav çeşididir. Fırınlanıp pişirilerek servis edilmektedir. Balkan’da oldukça yaygın olan Kapama, Edirne ve Kırklareli olmak üzere Trakya’ya da Balkanlar’dan gelmiştir. En büyük özelliği pişirilirken içine karabiber ilave edilmesidir.
  • Adı, eski dönemlerdeki pişiriliş şeklinden gelmektedir. Eski dönemlerde, fırınlanmak için tepsiye yerleştirilen kapamanın üzerine kapamayı örtecek şekilde bir kapak ve onun üzerine odun koru konulurdu. Bu şekilde alttan ve üstten ayrı ayrı pişmesi sağlanan bu pilav “kapama” adını almıştır.

Kuzu eti bir miktar su ile pişirilir. Tencerede yağ ile soğan kavrulur, üzerine domates alınır. Pirinç koyularak kavrulur, üzerine nane, karabiber, tuz koyulur. Tepsiye boşaltılır. Üzerine et dizilir. Kaynamış etin suyu dökülür. Fırına atılır. Suyunu çekince fırından alınıp servis yapılır. 

Malzemeler
Yarım kg. kuzu eti kuşbaşı doğranmış
1,5 bardak pirinç
2 baş soğan
2 domates
Yarım paket margarin
Tuz, karabiber, taze nane