Şifrenizi mi Unuttunuz?
Hesabınıza yeniden girebilmeniz için e-mail adresinize yeni şifrenizi göndereceğiz.
HIZLI MENÜ
Mahmutköy Kuru Fasulyesi +
  • Kuru Fasulye; Dünyada en fazla ekim alanı ve üretimi olan bakliyattır. Ülkemizde ekim alanı nohut ve mercimekten sonra üçüncü sırayı alır. Protein bakımından zengin olan kuru fasulye sofralarımızın vazgeçilmezidir. 
  • İlimizde özellikle ikinci ürün olarak yetiştiriciliği tercih edilmektedir. Ekim nöbeti için uygun bir bitkidir. Ayrıca baklagil bitkisi türü olan kuru fasulye, ekildiği toprağın yapısını düzenleyerek, toprağa azot kazandırmaktadır.
  • Coğrafi İşaret için başvurusu yapılan Keşan Mahmut köyü kuru fasulyesi Edirne ile Keşan ilçesi Mahmutköy köyünde yetiştirilen ince kabuklu horoz cinsi kuru fasulyedir.
  • Taneleri orta büyüklükte oval, tombul yapılı, lekesiz, beyaz ve parlaktır çabuk pişer ve pişerken kabuk atmaz.

 

Malzemeler