Trakya Bölgesi’nin doğal ortamlarında yetiştirilmiş olan kıvırcık süt kuzularının kesimi yapıldıktan sonra kemiğinden sıyrılan et, 2 gün süre ile +4C‘de buzdolabında bekletilir. Bu sure zarfında etin kanı çekilir ve yumuşaklık kazanır. Etin yumuşaması sağlandıktan sonra etin içindeki sinir, damar, kemik, kıkırdak ve zar gibi sertleşmeye sebep olacak maddeler ayıklanır. Bazı durumlarda süt kuzularının yağlı olması halinde en fazla kuzu etinin %30’unu geçmemek kaydı ile süt dana etinin but kısmından ilave edilebilir. Dinlenen et, tahta bir kütüğün (mümkünse meşe kütüğünün) üstüne konup satır bıçağı ile dövme diye tabir edilen bir kesim işlemine tabi tutulur. Bu arada et hiçbir makineye girmeden belli bir kıvama gelinceye kadar dövülür. Dövme işlemi esnasında et kıymadan daha iri bir (mercimek büyüklüğünde) hal almaktadır. Etin makineye girmemesinin sebebi ise dövülen etin suyu uzaklaşmadan belli bir zaman diliminde dövüldüğü için etin kendini salıp, yumuşamasıdır. Kuzunun kendi yağı %20-30 oranını geçmeden karışım hazırlanır.
Hazırlanan 1 kg ete sadece 5 g tuz atılır ve iyi bir şekilde yoğrulur. Et hazırlanırken sadece tuz kullanılmakta bunun dışında hiçbir ürün-katkı maddesi kullanılmamaktadır. (Kuyruk, böbrek, iç yağı, baharat, ekmek vb.) Bu da Keşan Satır Et’in diğer et ürünlerinden ayıran en önemli özelliklerinden biridir. Keşan Satır Et meşe kömüründe, çift taraflı tel ızgara arasına konularak pişirilmektedir, oluklu ve saç ızgara kesinlikle kullanılmamaktadır.
Keşan Satır Et hızlı ateşte pişirilmelidir çünkü daha fazla fümelenme olur ve damak tadı daha da güzelleşir. Kıyılmış, yoğrulmuş ve pişirilmiş Keşan Satır Etin ağırlığı net 180-200 gr. porsiyonlar haline getirilir. Porsiyonlar haline getirilmiş Keşan Satır Et 0,8-0,9 mm. civarında genişletilerek istenilen şekil verilir. Pişmiş Satır Et kahverengimsi renktedir. Lezzeti kendine özgü, karakteristiktir, güzel bir lezzettedir. Ağızda hissedilen yoğun, yumuşak lokum gibi tadı vardır.