Şifrenizi mi Unuttunuz?
Hesabınıza yeniden girebilmeniz için e-mail adresinize yeni şifrenizi göndereceğiz.
HIZLI MENÜ
Süt Reçeli +
  • Türkçe’ye “süt reçeli” veya “süt karameli” olarak geçen bu tatlı, adından ve tanıtımından da anlaşılacağı üzere sütten elde edilmektedir.                                        
  • Sütlü kahve tonlarına sahip olan süt reçeli, pişirildiği süreye göre daha koyu veya daha açık bir kahverengine de sahip olabilir. Bir miktar kıvamlı bir yapıya sahip olan süt reçeli, bu açıdan kahvaltılık bal ile de benzerlik göstermektedir.

Bir tencereye sütü ve şekeri ekleyin. Orta ateşte karıştırarak şekeri sütte tamamen eritin.

Şeker eridikten sonra ocağın altını kısın ve sütü kısık ateşte kaynatmaya başlayın. Sürekli karıştırarak sütün dibinin tutmasını engelleyin.

Süt koyulaşmaya ve rengi hafif karamel renk almaya başladığında limon suyunu ve karbonatı ekleyin. Limon suyu sütün pıhtılaşmasını sağlayacak ve reçelin kıvamını iyileştirecektir.

Karışımı sürekli karıştırarak yaklaşık 30-40 dakika daha kaynatın. Bu süre içinde süt reçeli koyulaşacak ve kıvam alacaktır.

Kıvamını kontrol etmek için bir kaşıkla reçelden biraz alıp bir tabağa yayın. Soğumasını bekleyin ve parmak ucuyla hafifçe bastırarak kıvamını kontrol edin. İstenilen kıvama ulaşınca ocaktan alabilirsiniz.

Sıcakken kavanozlara dökün ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra kavanozları kapatarak buzdolabında saklayın.

Bu tarif ile harika bir süt reçeli elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler
• 1 litre süt
• 1 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı olarak miktarı artırabilir ya da azaltabilirsiniz)
• 1 tatlı kaşığı limon suyu
• 2 çay kaşığı karbonat