Şifrenizi mi Unuttunuz?
Hesabınıza yeniden girebilmeniz için e-mail adresinize yeni şifrenizi göndereceğiz.
HIZLI MENÜ
Tarhana +
  • Tarhana Trakya mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yoğun iş gücüyle sürdürülen köy yaşantısında özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. Kış aylarında şifa niyetine de en çok arzu edilen çorba tarhanadır. Kıvamlı hazırlanan tarhana çorbası, bayatlamaya yüz tutmuş ekmeklerin sini içerisine doğranıp çorbanın bu ekmeklerin üzerine dökülmesiyle sofrada yer bulur ki; bu sunum neredeyse bu çorbanın ikramında bir çeşit ritüele dönüşmüş, kültürel bir öğe özelliği kazanmıştır.
  • Çorbanın üzerine ekşimik ( lor peyniri ) serpeleyerek sunulması, çorbayla birlikte turşu ikram edilmesi de yöre mutfağının sunum özelliklerindendir. Özellikle lahana turşusu bu çorbaya çok yakışmaktadır.
  • Tarhana biberi olarak da bilinen yağlık kırmızı biber veya domates biberinin en olgun ve rengini bulmuş zamanı olan yaz sonundan sonbaharın ilk aylarına kadar özellikle Trakya köy mutfaklarında kışlık olarak hazırlanır.
  • Trakya tarhanası, Anadolu’da değişik şekillerde yapılan diğer tarhanalardan rengiyle, kıvamıyla, rahiyası ile ayrılır. Bu ayrımı yapmak için “Trakya tarhanası” veya “Toz tarhana” diye adlandırılır. Hazırlanan tarhana nemden uzak kalması için bez torbalarda, direk güneş ışığından uzak, serin bir yerde saklanır. 

 

Malzemeler